Βουλής 4, Γραφείο 114, Αθήνα froso.karasarlidou@gmail.com

Για την Novartis

Η Novartis είναι απλά ένα σημάδι όλων αυτών που συνέβαιναν στο χώρο της υγείας για πολλά, πολλά χρόνια στην χώρα μας. Διεφθαρμένοι πολιτικοί και ανεύθυνοι γιατροί δωροδωκήθηκαν για να ευνοήσουν τα φάρμακα μιας εταιρείας. Σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Σε βάρος του ασθενή. 

Δύο πρώην στελέχοι της Novartis στην Ελλάδα κατήγγειλαν τις αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία για χρόνια, προκειμένου να εδραιώσει και να βελτιώσει τη θέση της στην ελληνική αγορά: δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για την εταιρεία και να συνταγογραφούνται τα φάρμακά της.

Οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο Δημόσιο ή στο ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία ελέγχεται για τέτοιες πρακτικές, μια και κατηγορήθηκε για αντίστοιχες περιπτώσεις στη Νότια Κορέα, την Τουρκία, την Κίνα αλλά και στις ΗΠΑ.

Να δαμάσουμε το χάος. Αυτό είναι το στοίχημά μας. 
Να κλείσουμε τις πληγές και τις αιμορραγίες, των παράνομων προμηθειών και των υπόγειων συμφωνιών. 
Να απελευθερώσουμε πόρους για ένα προσβάσιμο και ωφέλιμο σύστημα υγείας.
Να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε το ανθρώπινο και υλικό δυναμικό των νοσοκομείων. 

Και θα το καταφέρουμε όσο και αν προσπαθεί ο Άδωνις και ο Λοβέρδος να μας παρασύρουν στον παραλογισμό και το σύμπαν που έχουν κτίσει προσπαθώντας να πείσουν τους ευατούς τους και τους πολίτες ότι έκαναν ότι μπορούσαν για την υγεία. Έκαναν πράγματι ότι μπορούσαν για να την απορρυθμίσουν.