Βουλής 4, Γραφείο 114, Αθήνα froso.karasarlidou@gmail.com

Για όσους εκπλήσσονται από την ΝΔ

Ψηφίσαμε με πλειοψηφία 196 βουλευτών, υπέρ της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους. Είναι ένα μέρος από τα έσοδα που προκύπτουν από την υπέραπόδοση των δημοσίων εσόδων, από την μείωση της φοροδιαφυγής και κυρίως απο την μείωση άσκοπων δαπανών.

Η Νέα Δημοκρατία που τόσο έντονα παραπονιέται και εξεγείρεται όταν επιχειρούμε να βάλουμε κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ή να διαπραγματευτούμε κάποιες καλύτερες συμφωνίες ή να εξετάσουμε τις λεηλασίες που συντελέστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αρνήθηκε να υπερψηφίσει τα έκτακτα μέτρα για την ανακούφιση των συνταξιούχων.

Πολλοί βρήκαν αυτή την στάση αδικαιολόγητη. Μα δεν θα έπρεπε. Ήταν η ΝΔ που περιέκοψε τις συντάξεις κατά 40% τα τελευταία χρόνια. Και όλοι θυμόμαστε τη ΝΔ να διαδηλώνει ώστε να περικοπούν ραγδαία οι επικουρικές και να καταργηθεί άμεσα το ΕΚΑΣ. Γιατί να εκπλαγούμε λοιπόν όταν την βλέπουμε να δίνει μάχη ώστε οι ίδιοι συνταξιούχοι να μην πάρουν τα 620 εκατ. Ευρώ. από το πλεόνασμα;

Και ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης παραπονιέται στους Ευρωπαίους αξιωματούχους για τις ‘μονομερείς μας ενέργειες’. Παρότι ο Μοσκοβισί δήλωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί στη λιτότητα για πάντα, ο Κυριάκος σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ευαίσθητο κ. Σόιμπλε επιμένει: Λιτότητα για πάντα!

Αν δεν δίναμε αυτά τα χρήματα θα χάνονταν στην τρύπα του χρέους. Είναι γνωστό πως την 1η κάθε νέου έτους το πλεόνασμα λογιστικά μηδενίζεται. Η συμφωνία με τους δανειστές τηρείται και αποδίδει. Μα το πλεόνασμα, είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε πού και σε ποιον θα το διανείμουμε. Και η προσοχή μας είναι στραμμένη στους πιο αδύναμους αυτής της κοινωνίας, όχι στους πιο ισχυρούς.