Βουλής 4, Γραφείο 114, Αθήνα froso.karasarlidou@gmail.com

Η Αβάσταχτη υποκρισία της αντιπολίτευσης

hypocrite

Σχετικά με τα πλαστά πτυχία, ο πρόεδρος της ΝΔ ψεύδεται. Για την υπόθεση των παράνομων εκπαιδευτηρίων και των μη νόμιμων τίτλων, υπήρξε νόμος της πρώην υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου (άρθρο 24 του ν.3577/2007) ο οποίος ΟΥΔΕΠΟΤΕ εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ούτε και από τον ίδιο όταν ήταν υπουργός. Αντίθετα συγκάλυψε το θέμα με αποτέλεσμα την παραγραφή των αδικημάτων 35 εμπλεκομένων στην υπόθεση. Αντίθετα, το σημερινό Υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε ενδελεχείς ελέγχους και εντόπισε όλα τα Ιδιωτικά ΤΕΕ, στα οποία σημειώθηκαν αντίστοιχες παρατυπίες.

Η ίδια η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ρωτά τον πρόεδρο της ΝΔ:

•Πού βρίσκονταν το 2005, όταν η ΟΙΕΛΕ ανακίνησε το ζήτημα και κατέθεσε μηνύσεις;

•Πού βρίσκονταν, όταν παραγράφονταν τα αδικήματα των 35 εμπλεκόμενων και όταν η ΟΙΕΛΕ ζητούσε τη νομική αναψηλάφιση του θέματος;

•Τι έλεγαν, όταν η Κομισιόν το 2014 «πάγωσε» τη διαδικασία αντιστοίχισης του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων λόγω των παράνομων και παράτυπων τίτλων στην ιδιωτική εκπαίδευση;

•Γιατί δεν πήραν θέση, όταν ο Σύνδεσμος των ιδιοκτητών (ΣΙΕΙΕ) μήνυσε τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, επειδή κατήγγειλε το θέμα των τίτλων και των διορισμών των κατόχων τους στο Δημόσιο στην Κομισιόν (απηυδισμένος από την απόλυτη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων που κάλυπταν τους πραγματικούς ενόχους); Τώρα τάχα θυμήθηκαν το θέμα;»

Λέει ο κ. Μητσοτάκης: «Ελπίζω η Κυβέρνηση να μην φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο». Ήταν όμως αυτός που επέτρεψε να λειτουργούν φάμπρικες ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ εκπαιδευτηρίων και που συγκάλυψε τις ανομίες τους. Και είναι αυτός που θέλει την παλινόρθωση του φαύλου συστήματος το οποίο οικοδόμησε η παράταξή του και στήριξε ο ίδιος προσωπικά.