Βουλής 4, Γραφείο 114, Αθήνα froso.karasarlidou@gmail.com

Η «συνέπεια» του κέντρου

oile
Το υπουργείο Παιδείας προώθησε ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση με την οποία επανέφερε την εποπτεία των ιδ. Εκπαιδευτηρίων και ρύθμιζε τις συμβάσεις εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατοχυρώνοντας τα δικαιώματά τους.

Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει την συμφωνία του σχετικά με τα δίκαια αιτήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την ρύθμιση. Τις προάλλες όμως έβγαλε μια ανακοίνωση σε εντελώς άλλο πνεύμα. Ο κ. Βεντήρης του Πασοκ είπε το εξής αδιανόητο για να δικαιολογήσει την αναντιστοιχία: «Εγώ έφτιαξα την ανακοίνωση με το Κόμμα. Συμφωνούμε με τη ρύθμιση, αλλά δεν θέλουμε να την υποστηρίξουμε διότι έτσι θα στηρίξουμε το Φίλη, ο οποίος πρέπει να φύγει!!». Και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ είπε: «Κι εσύ με αυτά που κάνεις προσπαθώντας να προωθήσεις τα εργασιακά σου, στηρίζεις το Φίλη!!».

Ο κ. Κουρουτός- πρόεδρος του απάντησε: «Δηλαδή να αφήσω τους συναδέλφους μου στον Καιάδα που τους έριξε ο Αρβανιτόπουλος για να μην φανεί καλός ο Φίλης; Πώς τολμάς και τα λες αυτά;»

Πλέον είναι προφανές. Για το Πασοκ σημασία δεν έχει το περιεχόμενο των αποφάσεων μας. Σημασία έχει να λένε όχι σε όλες τις αποφάσεις. Σημασία έχει να πέσει η κυβέρνηση. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του εκλογικού νόμου.
Το ΠΑΣΟΚ συνυπέγραψε την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για εκλογικό σύστημα «που να κατοχυρώνει την αναλογική εκπροσώπηση της ψήφου των πολιτών και θα διευκολύνει τις αναγκαίες συμπράξεις και συνεργασίες». Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Γεννηματά μιλούσε για «νέο εκλογικό νόμο στηριγμένο στην απλή αναλογική, χωρίς διχαστικά bonus που τελικά δημιουργούν, παρά επιλύουν αδιέξοδα». Στις 2/6/2105 το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Και όμως καταψήφισε την πρόταση επειδή την φέραμε εμείς στην Βουλή.

Πόσο απογοητευτικό είναι ένα κόμμα που κατ’ εξακολούθηση αποδεικνύει ότι οι δημοκρατικές του ευαισθησίες είναι ρητορικά σχήματα που εξατμίζονται όταν συναντούν τις πολιτικές σκοπιμότητες;