Βουλής 4, Γραφείο 114, Αθήνα froso.karasarlidou@gmail.com

Ιστορία Πολιτικής Τρέλας Ι

1

Προσφάτως το υπουργείο υγείας επέλεξε να προχωρήσει στην πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών για να στελεχώσει τα δημόσια νοσοκομεία και να καλύψει τις ελλείψεις τους. Η προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως ορίζεται, έγινε μέσα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρ’ ότι στο παρελθόν έχει αποδειχθεί πως το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν τηρούσε διαφανείς, αμερόληπτες και αξιοκρατικές διαδικασίες για την επιλογή επιτυχόντων, αλλά αντίθετα υπήρξε ένας μηχανισμός χορήγησης “δώρων” και επιβραβεύσεων σε “πιστούς συντρόφους”.

Είμαστε όλοι πια υποψιασμένοι για τους σκανδαλώδεις τρόπους και τους μηχανισμούς με τους οποίους στελεχωνόταν στο παρελθόν η δημόσια διοίκηση, οι οργανισμοί και οι υπηρεσίες, με ημέτερους και “δικά τους” παιδιά. Γι΄αυτό το υπουργείο αποφάσισε να διενεργήσει δειγματοληπτικό έλεγχο της μοριοδότησης των γιατρών. Και τί διαπίστωσε; Ότι και αυτή τη φορά, υπήρχαν αλλοιώσεις και λάθη της τάξης του 70%. Δημιουργήθηκαν για άλλη μια φορά πλαστά μεταπτυχιακά, ανύπαρκτες προϋπηρεσίες και άλλα “αξιοκρατικά”, για να προωθηθούν σε θέσεις οι αρεστοί. Το υπουργείο, λοιπόν, προχώρησε σε επανέλεγχο της διαδικασίας για να τηρηθούν τα κριτήρια της προκήρυξης και να στελεχωθούν άμεσα οι ΜΕΘ με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο.

Αλλά τα αντανακλαστικά ενός πολιτκό-μιντιακού κατεστημένου, που βλέπει να χάνει άλλο ένα γόνιμο έδαφος για τις παρατυπίες του, αντιδρά και εγκαλεί τον υπουργό για παρέμβαση στην διαδικασία. Το κατεστημένο αυτό κάνει λόγο ακόμα και για ποινικές ευθύνες του υπουργού που τόλμησε να παρέμβει και να διορθώσει την κάλπικη διαδικασία.

Έχουμε εξοικειωθεί με την ιδέα της αδιαφάνειας και προσπαθούμε να την πολεμήσουμε όπου τη συναντάμε. Αλλά πάντα με εκπλήσσει το θράσος των θιγόμενων που μας εγκαλούν να μην παρέμβουμε! Να μην παρέμβουμε που; Στην αδιαφάνεια και στο δικαίωμά τους στην διαφθορά. Παρά τον “εκσυγχρονιστικό” τους μανδύα, ήταν και εξακολουθούν να είναι ένα πολιτικό καθεστώς που επωφελείται από το χάος και λειτουργεί μπαλώνοντας και εξυπηρετώντας ημέτερους. Αυτό πρέπει να σπάσει. Παντού και όπου το συναντούμε.