Βουλής 4, Γραφείο 114, Αθήνα froso.karasarlidou@gmail.com

Ιστορία πολιτικο/οικονομικής τρέλας

ghosts hand
Ο Έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας στο ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει ότι:

– Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε εξαιρεθεί από τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί ένας δημόσιος φορέας

– δεν είχε υποχρέωση τήρησης φορολογικών βιβλίων

– δεν είχε υποχρέωση πρόσληψης,

– το διάστημα 2012-2014 σπατάλησε 3,5 εκ. ευρώ μαύρου χρήματος διαφημιστικής δαπάνης με απευθείας αναθέσεις σε μέσα ενημέρωσης της χώρας.

– τα δάνεια του ΚΕΕΛΠΝΟ ανέρχονται σε 185 εκ. ευρώ με μεγάλο μέρος τους να αφορά την αμφιλεγόμενη απόκτηση και ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου.

Αυτό εννοώ όταν μιλώ για χάος που καλλιεργήθηκε σκόπιμα στο παρελθόν. Χάος που πια πρέπει να το δαμάσουμε. Όλες αυτές οι σκόπιμες τρύπες που δημιουργήθηκαν και συντηρήθηκαν για να βολεύονται ημέτεροι και να πλουτίζουν διαπλεκόμενοι φίλοι, καυτηριάζονται και κλείνουν. Η ιστορία του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει ότι ο φορολογούμενος πολίτης διαχρονικά πλήρωσε περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ σε έναν φορέα Υγείας που έγινε παραμάγαζο των εκάστοτε πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου Υγείας.

Ο νους του πολίτη πάει συνειρμικά και στην υπόθεση Μαρτίνη. Αυτά τα δυο, πρόσφατα και κραυγαλέα παραδείγματα αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα του τρόπου που γινόταν πολιτική τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά τα αμύθητα, σπαταλημένα χρήματα, θα μπορούσαν να καλύψουν τεράστιες ανάγκες των υπηρεσιών παροχής υγείας της χώρας.

Ειρήσθω εν παρόδω, ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ίσως αποτελεί τον μοναδικό πλήρη έλεγχο που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ από την ίδρυση του. Ο πρώην γενικός διευθυντής και τα 16 μέλη της πρώην διοίκησης παραπέμπονται πια στην δικαιοσύνη.