Βουλής 4, Γραφείο 114, Αθήνα froso.karasarlidou@gmail.com

Στα νοσοκομεία της Νάουσας

Επισκεφτήκαμε τα νοσοκομεία του νομού μας. Γνώριμα μέρη για μένα!

Διαπιστώσαμε την δυναμική και τις ελλείψεις τους.

Ο διοικητής μας ενημέρωσε για τη λειτουργία των τμημάτων και αναφέρθηκε διεξοδικά στα δύο τμήματα αιχμής , όπως τα χαρακτήρισε, τη μονάδα τεχνητού νεφρού και τη στεφανιαία μονάδα , που διαφοροποιούν το νοσοκομείο της Βέροιας από τα άλλα επαρχιακά νοσοκομεία. Στη στεφανιαία μονάδα μάλιστα το 2016 έχουν γίνει  1000 στεφανιογραφίες και 400 αγγειοπλαστικές με 100% επιτυχία στις επεμβάσεις.

Μας ενημέρωσε πως υπάρχει αρκετά μεγάλη κάλυψη ιατρικού προσωπικού με μόνιμους και επικουρικούς γιατρούς (περίπου το 85% των αναγκών ), ενώ γίνονται προσπάθειες για να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις. Επεσήμανε ότι αυτό δε συνέβη μέχρι τώρα, όχι με ευθύνη της διοίκησης , αλλά από έλλειψη ενδιαφέροντος των ειδικοτήτων που χρειάζονται τα νοσοκομεία.

Έμαθα με ικανοποίηση ότι έχουν καταβληθεί όλα τα οφειλόμενα προς το ιατρικό και λοιπό προσωπικό ( υπερωρίες απλήρωτες από το 2012 ),  μέχρι  και τον Δεκέμβρη του 2016 και πως καθαριότητα έφυγε από τους εργολάβους και από τις 16 Δεκέμβρη έχουν υπογραφεί 27 ατομικές συμβάσεις εργασίας . Για τη σίτιση, εντός του Ιανουαρίου θα συνταχθεί και θα δημοσιευτεί η προκήρυξη,  ώστε τον Απρίλη να υπογραφούν οι ατομικές συμβάσεις.

 

Η κατάσταση είναι βελτιωμένη. Πρέπει να συνεχίσουμε:

– Να κλείνουμε τις πληγές του παρελθόντος με τις ζημιογόνες προμήθειες και την διασπάθιση πλούτου

– Να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα κονδύλια για το δημόσιο σύστημα υγείας, που είχαν μειωθεί δραματικά επί των προηγούμενων κυβερνήσεων, ώστε να γίνουν νέες προσλήψεις, να καλυφθούν κενά σε ανθρώπους και υλικά

– Να απαντάμε με πράξεις σε όσους απαξιώνουν συστηματικά την δημόσια υγεία.