Βουλής 4, Γραφείο 114, Αθήνα froso.karasarlidou@gmail.com

Το αφήγημα της δεξιάς

13925118_565279646992544_4598271947427062013_n

Οι ανακοινώσεις των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας που έχουν αναλάβει την εργολαβία του «Νόμου και της Τάξης» είναι γεμάτος από κίνδυνο και νουθεσίες.

Ο υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής Βασίλης Κικίλιας μιλά π.χ για «κρούσματα ανεξέλεγκτης βίας στα hot spots των νησιών μας, με αποκορύφωμα επιθέσεις μεταναστών με τσεκούρια» και ο υπεύθυνος πολιτικής ασφάλειας Δημήτρης Κυριαζίδης για «ανεξέλεγκτη δράση των “γνωστών – αγνώστων” των Εξαρχείων».

Έτσι ως φυσιολογική συνέχεια έρχεται η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή, όπου κατέθεσε μια πρόταση πλήρους αστυνομοκρατίας της ελληνικής κοινωνίας! Το κατάλοιπα της ακροδεξιάς του Σαμαρά καλά βαστούν.

Όλη αυτή η ρητορική του Νόμου και της Τάξεως είναι μια έκκληση προς τον χώρο της λαϊκής δεξιάς και της ακροδεξιάς που διεκδικείται τόσο από την Χρυσή Αυγή όσο και από τον υπό διαμόρφωση χώρο που διεκδικούν αντιλήψεις όπως αυτές του Μπαλτάκου.

Είναι θλιβερό ένα κόμμα που παρουσιάζεται ως εκσυγχρονιστικό, να κατασκευάζει ατμόσφαιρες φόβου και κινδύνου για να παίξει το χαρτί του εγγυητή της ασφάλειας. Αυτό που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος!