Βουλής 4, Γραφείο 114, Αθήνα froso.karasarlidou@gmail.com

Το τρίπτυχο της διαπλοκής, Κεφάλαιο 5ο

Στις 28/4/05 δόθηκε δάνειο ύψους περίπου 300.000 ευρώ στον Κήρυκα Χανίων, συμφερόντων του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κων/νου Μητσοτάκη (ήταν πρόεδρος και διευθ. σύμβουλος της εταιρείας) και ενώ η εταιρεία είχε σωρευτικές ζημιές πάνω από 200.000 ευρώ. Από το δάνειο, τα 265.000 είναι ακάλυπτα! Από το 2005 δεν έχει δοθεί κανένα ποσό και μόνο μετά από 11 χρόνια η τράπεζα πήρε πρωτοβουλίες για να ζητήσει τα χρήματά της! Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα έχει σταματήσει να κυκλοφορεί και χρωστάει χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εταιρεία ήταν μέτοχος και ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης της διαφάνειας και του νοικοκυρέματος και των ισορροπημένων ισολογισμών, όπως προκύπτει από το Πόθεν Έσχες του έτους αμέσως μετά την παύση λειτουργίας της εφημερίδας η οποία πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δανεικά κι αγύριστα από την Τρ. Πειραιώς.

Αντί απαντήσεων, η πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη επιλέγει, μέσω του πατέρα του και συνιδιοκτήτη της εταιρείας, να μην απαντά ούτε για το γεγονός της συμμετοχής του στον Κήρυκα ούτε για το πώς πέρασαν 10 χρόνια μέχρι η τράπεζα να προχωρήσει στην καταγγελία του δανείου, από το οποίο δεν έχει εισπράξει ούτε 1 ευρώ. Συνεπώς, την περίοδο που κόβονταν μισθοί και συντάξεις και οι τράπεζες ανακεφαλαιώνονταν με δημόσιο χρήμα, κάποιοι… “κατάφερναν” όχι μόνο να παίρνουν δάνεια για τις τοπικές τους εφημερίδες, αλλά και να μην προβαίνουν στην εξόφλησή τους, χωρίς κανένα κόστος.