Βουλής 4, Γραφείο 114, Αθήνα froso.karasarlidou@gmail.com

Η αναγέννηση του συνεταιρισμού

agrotes
Η οικονομία της Ημαθίας στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στους αγρότες μας. Αγρότες που κοπιάζουν και μοχθούν. Αγρότες που είναι θυμωμένοι εξ αιτίας της ασφυκτικής ατμόσφαιρας που τους περιβάλλει. Μα πέρα από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης του αγροτικού προβλήματος της χώρας το φέρει η οργανωτική δομή και λειτουργία των συνεταιρισμών τους.

Με τον νόμο για τους συνεταιρισμούς που ψηφίσαμε προσπαθήσαμε να δαμάσουμε το χάος του παρελθόντος και θεσπίσαμε δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην επαναληφθεί. Αλλά θέσαμε και τα θεμέλια για την αναγέννηση του συνεταιριστικού κινήματος, που πρέπει να είναι ενιαίο, αυτόνομο και ακομμάτιστο.

Μαθαίνω με μεγάλη μου χαρά πώς πάνω σε αυτό το θεμέλιο δημιουργούνται ελπιδοφόρα εγχειρήματα. Μεγάλα στελέχη από το συνεταιριστικό κίνημα, όπως ο Νικήτας Πρίτζος της ΕΒΟΛ, ο Θωμάς Κουτσουπιάς της Ένωσης Αγρινίου κ.α δίνουν τα χέρια με νέους συνεταιριστές, όπως τον Θανάση Βακάλη του Θες Γάλα, τον Νίκο Κουτζιάμπα του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού για να δημιουργήσουν ένα νέο κίνημα, ακηδεμόνευτο, αυτόνομο και αποφασισμένο να διεκδικήσει το καλύτερο για τον αγροτικό κόσμο.