Βουλής 4, Γραφείο 114, Αθήνα froso.karasarlidou@gmail.com

Το πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας στην Ημαθία

ergasia

Οι δήμοι της Βέροιας και της Νάουσας συμπεριλαμβάνονται στους 34 όλης της χώρας που θα ενταχθούν στα πρόγραμμα  Κοινωφελούς Εργασίας. Οι νέες προσλήψεις θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και γίνονται σε θύλακες υψηλής μακροχρόνιας εργασίας, μέσω της ένταξης τους στο επιχειρησιακό πρόγραμμα

«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση» του ΟΑΕΔ. Οι θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας που θα δημιουργηθούν είναι 6.238 σε όλη τη χώρα και σίγουρα αναμένεται να δώσουν ανάσα στους δήμους της Βέροιας και της Νάουσας, αλλά και στους τελικούς δικαιούχους.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους δήμους, στόχος είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί, από πλευράς των Δήμων, η διαδικασία καταγραφής και ένταξης των έργων και των ειδικοτήτων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας στην Γενικη Γραμματεια Διαχειριςης κοινοτικών και Άλλων Πορων προκειμένου έως τα τέλη Οκτωβρίου να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων, ώστε να τοποθετηθούν στις θέσεις τους εντός Νοεμβρίου.