Βουλής 4, Γραφείο 114, Αθήνα froso.karasarlidou@gmail.com

Δεν είναι δηλώσεις ενός ακόμα «λαϊκιστή»

1
Είπε:

Την Παρασκευή, οι επικεφαλής των χωρών της Νότιας Ευρώπης συναντήθηκαν στην Αθήνα για να ζητήσουν περισσότερη ευελιξία και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη δυνατότητα ανάπτυξης. Μια συνάντηση η οποία θα έπρεπε να έχει οργανωθεί ήδη πριν από χρόνια, αλλά που δεν είχε γίνει ποτέ. Το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι την Παρασκευή στην Αθήνα, μαζί με τους “φτωχούς” του Νότου, ήταν παρόντες και οι Γάλλοι. Ίσως για τον λόγο αυτό, η γερμανική αντίδραση χαρακτηρίσθηκε από μια ασυνήθιστη βία, με εκφράσεις που άγγιζαν σχεδόν την απειλή, από μέρους του Μάνφρεντ Βέμπερ και του γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε. Οι δυο αυτοί πολιτικοί επανέλαβαν, αμέσως, ότι παραχώρησαν ήδη αρκετή ευελιξία και ότι οι κανόνες πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού. Ξεχνώντας τη ζημία, του τερατώδους εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας, το οποίο, εδώ και χρόνια υπερβαίνει κάθε κοινοτικό κανόνα και δυσκολεύει σημαντικά την ικανότητα οικονομικής ανάκαμψης των άλλων χωρών. Πιστεύω ότι τα λόγια τα οποία πρόφεραν οι γερμανοί πολιτικοί ιθύνοντες οφείλονται στο ότι δεν ήταν στην Αθήνα για να δουν απευθείας σε τι κατάσταση φτώχειας οδηγήθηκε η χώρα η οποία έχασε πάνω από το ένα τέταρτο του εισοδήματός της. Και θα ήταν αρκετό μόνον να κάνουν τη διαδρομή από το αεροδρόμιο της Αθήνας μέχρι το κέντρο της πόλης, όπου τα πάντα πωλούνται αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να τα αγοράσει»

Δεν είναι δήλωση των «λαϊκιστών» του Συριζα. Είναι η δήλωση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι.

Αυτή η κυβένρηση δίνει μάχες σε δυο μέτωπα. Ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό. Με το κλείσιμο της προηγούμενης διαπραγμάτευσης, απελευθερώθηκαν μεγάλα κυβερνητικά αποθέματα ενέργειας, για να δαμάσουμε το εγχώριο χάος.  Παράλληλα προσπαθούμε για μια αλλαγή των Ευρωπαϊκών συσχετισμών που σταδιακά συμβαίνουν. Η συνάντηση των ηγετών των Μεσογειακών χωρών ήταν ένα πρώτο βήμα.

#Συνεχίζουμε